If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Ами то си пише бре,има средна скорост,разстояние,вярно че е малко,но никога не бях виждал такива цифри на борда,особено рейнджа.После до Враца и нагоре до Леденика се покачи до 5.6/100
П.С.Тези коли,като им се направят всички дихателни процедури стават супер леки за каране,аз моята се научих да я карам без газ,за това ми харчи малко на дълъг път.Под процедури имам предвид,махане ДПФ,ЕГР и правилен ремап
Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Най-после и аз засякох извънградски разход.Варна-Велико Търново-Ловеч-Плевен ,5.6 по борд.Като се прибера другата седмица ще засека и по колонка как ще бъде Не съм карала бързо 100-140 някъде ,само по магистрала малко по-бързо
“And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle
Най-после и аз засякох извънградски разход.Варна-Велико Търново-Ловеч-Плевен ,5.6 по борд.Като се прибера другата седмица ще засека и по колонка как ще бъде Не съм карала бързо 100-140 някъде ,само по магистрала малко по-бързо
На връщане (маршрутът беше същия ) карах малко по-бързичко ,по борд разходът беше 6.
Днес заредих до горе(пълно-пълно ,което би трябвало да е реално и равносметката за 752 изминати километра (от които 50-тина градско ) -разход 6.67 Не че ме бърка ,но го засякох за статистиката
“And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle
По компютър: градско 10-12л/100км.
навън 7-7.5/100км.
Всичко е с напълно нормално каране... Колата е Brеra 2.4 jtd. Единствени и е премахнат ЕГР.
Се ми струва, че е множко. 156-цата харчеше с около литър по-малко....
Вчера София - Пловдив - Пазарджик (София - Пловдив - магистрала, Пловдив - Пазарджик - стария път) - разход по борд 6,8. Под ограничението не съм падал даже и в тунела, голяма част от магистралата поддържах 140 - 180 особено на изкачванията към Вакарел и след Ихтиман. Преди това бях грижливо ремапнат, дипиеф-нат и еге-ернат във Вентура
Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената
Отскоро имам 159 -1,9 JTD все още се разучаваме/имам и 156 1,8 с газ/
та по темата:
- смесено каране 855 км./около 50/50 градско извънградско с превес на градското в София/ среден разход 6,6 литра за 100 км. ,средна скорост 43 км/час.
- няма никакви намеси по колата,никакви добавки в нафтата.Зареждам от еко или лукоил.
Вероятно другата седмица ще и премахна EGR и ДПФ за чипа още го обмислям.
Няма невъзможни неща,просто има недостатъчно финансиране.
156 1,8ТS-99 ......
EX
159 1,9 JTD-08
Comment